#waniliowy jednoporcjowy sernik z rabarbarem#
Składniki:
200g twarogu
jajko
łyżka miodu
1 łyżeczka ksylitolu/cukru
łyżka budyniu waniliowego
1 łodyga rabarbaru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Twaróg utarłam jajkiem, dodałam miód, budyń i proszek do pieczenia, po czym wszystko dokładnie ze sobą wymieszałam i przelałam do foremki (polecam wyłożyć papierem do pieczenia, czego ja nie zrobiłam) Rabarbar umyłam, oczyściłam i pokroiłam w cienkie paseczki, ułożyłam na wierzchu masy serowej. Docisnęłam tak, aby część rabarbaru znalazła się w serze i posypałam ksylitolem. Piekłam w 170* ok 40-50 minut.
Tym samym, opuszczam Was na kilka dni. Autobus, pociąg, książka i Wrocław. No i szkicownik wraz z zapasem ołówków w torebce. Wracam w sobotę!
udanej podróży w takim razie życzę!
OdpowiedzUsuńZawodowy!
OdpowiedzUsuńja poproszę taki! :) cudowny sernik!
OdpowiedzUsuńudanego wyjazdu :*
Udanego i bezpiecznego wyjazdu <3 A to co dziś pokazałaś to obłęd ( w sumie jak wszystko bez wyjątku ) ;) !
OdpowiedzUsuńUdanego pobytu!
OdpowiedzUsuńNo cóż, szczęśliwej podróży ;)
OdpowiedzUsuńA wiesz, pieczonego rabarbaru jakoś jeszcze nie próbowałem :]
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńpowodzenia, udanego wyjazdu! :)
OdpowiedzUsuńSernik.. <3 rabarbar.. <3
Udanej wycieczki! :*
OdpowiedzUsuńśliczny i to z moim kochanym rabarbarem ! :3
OdpowiedzUsuńwygląda absolutnie apetycznie! <3
OdpowiedzUsuńUdanej podróży, u mnie rabarbar czeka na pieczenie ;3
OdpowiedzUsuńMiłego! :*
OdpowiedzUsuńNa posiłek przed podróżą serniczek zdał się idealnie :)
sernik z rabarbarem!
OdpowiedzUsuńmusiał być obłędny!
udanego wyjazdu życzę :*
ale żeśmy się minęły, no!
OdpowiedzUsuń:<
Usuńz reguły nie lubię serników, chyba że wzbogacone są fajnymi dodatkami, ten Twój z rabarbarem na pewno by mnie urzekł :)
OdpowiedzUsuńsernik obstawiam smakował fenomenalnie? ;)
OdpowiedzUsuńudanej wyprawy!