2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej z lekkim czubkiem i ewentualnie coś do osłodzenia. 1,5 szklanki zagotować, w reszcie rozmieszać mąkę i cukier, wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszać, żeby nie było grudek :D Jak zgęstnieje, przelać do miseczki i voila ;)
Zdjęcia publikowane na blogu są wykonane przeze mnie i chronione prawem autorskim. Nie zgadzam się na ich kopiowanie /publikowanie bez mojej zgody (ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4.02.1994r dz.u.nr.24, poz. 83).
Pysznosci ;)
OdpowiedzUsuńdomowy najlpeszy :)
OdpowiedzUsuńi jeszcze waniliowy *-*
wszystko co domowe jest lepsze, to oczywiste :)
OdpowiedzUsuńWaniliowy - mój ulubiony c:
OdpowiedzUsuńdomowe budynie biją na głowę te sklepowe :P
OdpowiedzUsuńJeszcze nie próbowałam robić budyniu. Myślisz, że z mleka sojowego będzie ok?
OdpowiedzUsuńJa robiłam właśnie na sojowym, waniliowym :)
UsuńOjej, budyń z mleka sojowego! A mogłabyś podać przepis, ślicznie proszę? :D
Usuń2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej z lekkim czubkiem i ewentualnie coś do osłodzenia. 1,5 szklanki zagotować, w reszcie rozmieszać mąkę i cukier, wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszać, żeby nie było grudek :D Jak zgęstnieje, przelać do miseczki i voila ;)
UsuńBajecznie proste, dziękuję!
UsuńO, super! Będę testować przepis :3
Usuńach, te domowe budynie najlepsze! a waniliowy to już w ogóle (:
OdpowiedzUsuńAle wyśmienity pomysł :)
OdpowiedzUsuńRozpłynęłam się razem z tym śniadaniem :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam nigdy budyniu! muszę kiedys spróbować :)
OdpowiedzUsuńI ta konsystencja :3
OdpowiedzUsuńMorele i tahini to boskie połączenie. A domowy budyń jest najnajnaj :)
OdpowiedzUsuńswoje to swoje, pycha <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Domowy budyń...Same pyszności!
OdpowiedzUsuńdomowy to wlasnie to :) !
OdpowiedzUsuńZjadłabym taki budyń :)
OdpowiedzUsuń