☆278. Raw.

Surowa gryczanka po raz pierwszy. Wrażenia? Cóż, dobre było, ale spodziewałam się czegoś innego. Może w innym połączeniu bardziej się polubimy :)

surowa gryczanka
 #surowa gryczanka jabłkowa, podana z malinami, czerwoną porzeczką i orzechami laskowymi#

gryczanka

surowa gryczanka

24 komentarze:

  1. Ja się narazie nie przymierzam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale się zgrałyśmy - ja dziś surową gryczankę, ale jagodową jadłam. Spróbuj bananowej z kakao albo karobem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też bardzo chcę spróbować surowej wersji tej kaszy. Myślę, że jak pokombinujesz ze smakami to trafisz na idealną wersję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie próbowałam, więc nie doradzę Ci z czym jest dobra :) Ale i tak pięknie ją podałaś <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda tak.. delikatnie :)
    Ja cały czas się przymierzam do surowej, ale jakoś nie mogę się przełamać ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Surowa gryczanka jeszcze przede mną :D

    OdpowiedzUsuń
  7. polecam z bananami, dla mnie najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam ją raz i o ile mogę się wypowiedzieć- sama w sobie nie jest dobra, wszystko zależy od tego, z czym się ją zmiksuje. Aczkolwiek nie ciągnie mnie do niej znowu ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. No nie nawet u Ciebie była gryczanka :D hehe ja będę ostatnia :D Ładnie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo mi się podoba :) Uwielbiam gryczankę w wersji raw!

    OdpowiedzUsuń
  11. A mi tak zasmakowała ;D
    Z tym, ze z jabłkiem nie jadłam. Spróbuj z bananem, albo karobem- pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetne podane :) Zakochałam się <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Na przyszłość polecam jako bazę wykorzystać banany. Gryczanka to kwestia dobrych dodatków, no i trzeba lubić grykę, która jakby nie patrzeć... dosyć specyficzny posmak ma, nawet ta niepalona.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. problemu z lubieniem gryki akurat nie mam, jak widać źle postawiłam w kwestii dodatków. banan i masło orzechowe następnym razem obowiązkowo :)

      Usuń
  14. Ja tez chce jej sprobowac mimo wsyztsko twoja bardzo zacheca <3 !

    OdpowiedzUsuń
  15. Bananowa jest pyszna :) Polecam na następny raz :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Przepis na surową może być ciekawy;)
    Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Jedząc pierwszy raz surową gryczankę także postawiłam na jabłkową i przekonana nie byłam tak w 100%. Podejście drugie: wersja bananowa, idealne :) Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  18. z surowa frycznką jeszcze się nie przywitałam ale kto wie może kiedyś :)

    OdpowiedzUsuń
  19. jak surowa kasza?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. życie jest pełne niespodzianek :)
      kaszę zalewa się na noc wodą, rano trzeba ją odcedzić i zblendować na przykład z owocami..jak widać po komentarzach - z bananem jest najlepsza ;p

      Usuń
  20. Wszędzie mnie to ''RAW'' bombarduje! Chyba i ja spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Ja surową gryczankę uwielbiam i właśnie nie jadłam jeszcze tej jabłkowej. ;)
    Może w wersji letniej zasmakowałaby ci ?

    OdpowiedzUsuń
  22. Ja tam surowiznę uwielbiam! :) I również polecam Ci banana, a w szczególności połączenie banana z truskawkami. To dopiero cudo!

    OdpowiedzUsuń