...I zdecydowanie nie ostatni. W końcu doczekałam się małej keksówki, która będzie ze mną współpracować przy śniadaniowych wypiekach. Lista, ktorą stworzyłam jest niebezpiecznie długa, chyba najwyższy czas zacząć ją realizować. Moje kubki smakowe zostały oczarowane już po pierwszym kęsie. Puszysta, miękka, aromatyczna. Żurawina idealnie przełamuje słodycz jabłka, miesza się ze smakiem cynamonu, kardamonu i imbiru...
#owsianka pieczona z jabłkiem, migdałami i suszoną żurawiną#
#porridge backed with apple, almonds and dried cranberries#
(zamiast orzechów włoskich i rodzynek dałam posiekane migdały i suszoną żurawinę. posłodziłam jedynie łyżeczką miodu, doałam ekstraktu waniliowego a po przełożeniu do keksówki polałam jeszcze 1,5 łyżki mleka ;)
Nie dziwię się, że podbiła twoje podniebienie! :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie:)
Jak to pyszne wyglada! Fajny pomysł z tym sztucznym śniegiem. Szukałam nawet ale nie moge znaleźć :c
OdpowiedzUsuńPysznosci ! Myslalam o sztucznym śniegu ale nie moge go znaleźć. Wiesz gdzie moge go kupic?
OdpowiedzUsuńw marketach jest tego mnóstwo. nawet w castoramie można dostać na świątecznym stoisku ^^
Usuńmmm, na pewno doskonale smakowała :)
OdpowiedzUsuńA pieczona jeszcze przede mną ... kusisz ! :)
OdpowiedzUsuńPieczona owsianka jest najlepsza! Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńwygląda jak wielki, owsiany baton! :)
OdpowiedzUsuńpieczone są najlepsze o tej porze roku!! uwielbiam jabłkową ;)
OdpowiedzUsuńwygląda jak owsiane batoniki! połączenie jabłka i żurawiny uwielbiam. :)
OdpowiedzUsuńPieczona jest pyszna :) Jak...ciasto? :D
OdpowiedzUsuńP.S. Zapraszam Cię na konkurs na moim blogu! :) http://breakfastofdreams.blogspot.com/2013/12/500-fasola-kokos-i-jagody-konkurs.html
Pamiętam szok po upieczeniu swojej pierwszej owsianki. Nie dowierzałam, że może być aż tak pyszna, a jednak :) Jabłuszko, cynamon, żurawina - niebo!
OdpowiedzUsuńPieczona, jabłkowa i z żurawiną - coś zdecydowanie dla mnie :)
OdpowiedzUsuń