349.

Owsianka gotowana na budyniu czekoladowym podana ze śliwkami, figą i tahini.

20 komentarzy:

  1. Czy już mówiłam, ze jesteś królową owsianek?

    OdpowiedzUsuń
  2. Obłędnie czekoladowa *.* Muszę w końcu spróbować tej budyniowej, aż wstyd, że jeszcze takiej nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. jak dla mnie idealna konsystencja ;) uwielbiam takie gęste owsianki, szczególnie na Twoich zdjęciach ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. połączenie figi i śliwki już chyba na dobre będzie mi się kojarzyć z Tobą :D

    OdpowiedzUsuń
  5. czekoladowa i jeszcze na budyniu <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Budyniowe owsianki najlepsze. Z okazji tego, że coraz bardziej potrzebuję coś na rozgrzanie, myślę, że zaczną się u mnie pojawiać częściej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Figi idealnie się tu wpasowały! Ja ostatnio jem ich strasznie dużo :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziś figi królują! :)
    Owsianki budyniowej nie jadłam wieki!

    OdpowiedzUsuń
  9. Jaka apetyczna! Przypomina mi czasy kiedy codziennie jadłam owsianki właśnie na budyniu, takie są dobre ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. a gdzie znajdę przepis na to cudo? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 6 łyżek płatków owsianych
      1 szklanka mleka
      1 łyżka budyniu czekoladowego
      cynamon
      ew coś do posłodzenia

      200ml mleka + cynamon zagotowałam, wrzuciłam do niego płatki i gotowałam na małym ogniu aż zaczęły gęstnieć (tu też można płatki dosłodzić), pod koniec rozmieszałam budyń w reszcie mleka, dodałam do owsianki i jeszcze chwilę podgotowałam, żeby wszystko zgęstniało :)

      Usuń
  11. Aż się chce wyrwać tę miseczkę(i tackę) z tego zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń