40. Otrębowy omlet

Czuję jak czas ucieka mi przez palce. Nie dobrze...

*otrębowy omlet podany z pomidorami, papryką i szczypiorkiem*
*omelet with bran & pepper, tomato and chives*

Przepis (1 mały omlet):
15g otrębów owsianych/pszennych
Jajko
Jogurt naturalny (1 łyżka - około 15g)

Oddzielamy białko od żółtka, w miseczce łączymy żółtko z jogurtem i otrębami, białko ubijamy. Delikatnie łączymy ze sobą obie masy, doprawiamy według gustu i smażymy na patelni.
Podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie pomidor, papryka i szczypior.

Smacznego :)

9 komentarzy:

  1. na wytrawnie jeszcze nie jadła, ale muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno go nie jadłam, muszę sobie przypomnieć jego smak. Hmm i może tym razem na wytrawnie? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smaczny! chętnie sobie taki przyrządzę na kolację ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też taki często robię :)) Jest świetny :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Prosty i smaczny przepis :) Bardzo fajne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybko i na pewno smacznie ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. omlet otrębowy? Tak to jeszcze nie próbowałam, z chęcią bym się skusiła, mm:)

    OdpowiedzUsuń