Czuję jak czas ucieka mi przez palce. Nie dobrze...
*otrębowy omlet podany z pomidorami, papryką i szczypiorkiem*
*omelet with bran & pepper, tomato and chives*
Przepis (1 mały omlet):
15g otrębów owsianych/pszennych
Jajko
Jogurt naturalny (1 łyżka - około 15g)
Oddzielamy białko od żółtka, w miseczce łączymy żółtko z jogurtem i otrębami, białko ubijamy. Delikatnie łączymy ze sobą obie masy, doprawiamy według gustu i smażymy na patelni.
Podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie pomidor, papryka i szczypior.
Smacznego :)
na wytrawnie jeszcze nie jadła, ale muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńDawno go nie jadłam, muszę sobie przypomnieć jego smak. Hmm i może tym razem na wytrawnie? :)
OdpowiedzUsuńsmaczny! chętnie sobie taki przyrządzę na kolację ;)
OdpowiedzUsuńTeż taki często robię :)) Jest świetny :))
OdpowiedzUsuńProsty i smaczny przepis :) Bardzo fajne śniadanie!
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :) Super
OdpowiedzUsuńSzybko i na pewno smacznie ;D
OdpowiedzUsuńomlet otrębowy? Tak to jeszcze nie próbowałam, z chęcią bym się skusiła, mm:)
OdpowiedzUsuńjejku, wspaniale wyglada :)
OdpowiedzUsuń