06.03.2014 #omnomnom


#waniliowa owsianka* gotowana z jabłkiem i cynamonem, podana z suszonymi daktylami, suszonymi morelami, ricottą i domową chałwą#

*gotowałam z dodatkiem ekstraktu waniliowego


Robiliście kiedyś samodzielnie chałwę? Nie? To nie ma na co czekać! Te sklepowe nie dorównują jej do pięt. Wystarczy zmielić sezam na mąkę i dodać miodu. Kilka godzin w lodówce i można delektować się tym sezamowym smakiem. Proste, a efekt powalający :) 


Wczoraj odwiedził mnie kurier z bardzo kolorową paczką. Okazało się, że znalazłam się wśród wybranych szczęśliwców konkursu organizowanego przez Durszlaka i otrzymałam uroczo wyglądające makarony :) Piszę Wam o tym, ponieważ w załączonej wiadomości przeczytałam, że niedługo pojawi się ciekawy konkurs (prawdopodobnie z makaronami w roli głównej). Bardzo podoba mi się taka forma promocji, myślę, że powinno być takich więcej. I jestem zachwycona tą grafiką! :)



27 komentarzy:

  1. i chałwa (za którą się kiedyś zabiorę, obiecuję), i makarony zachwycają! grafika genialna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam wielką ochotę na taką chałwę, ale mój sprzęt kuchenny niestety nie podołałby zadaniu. A kiedyś zrobiłam słonecznikową- myślę, że ta wariacja też godna uwagi
    W metrze ciągle reklamują tr makarony, ciekawam, co w nich takiego niezwykłego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wiem, nie wiem - jeszcze ich nie otwierałam. może wygląd po prostu :)
      słonecznikowa chałwa? chętnie wypróbuję :)

      Usuń
  3. ale bajer! Makaron ma genialne kolory, zachwyca :)
    Na prawdę!!
    A domowa chałwa na pewno jest nieziemska, ale jakoś nie mam szczęścia do domowych maseł :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pocieszę Cię, to nie masło tylko proszek wymieszany z miodem :D jak zblenduje się sezam na masło, to później nie ma szans niestety, aby wszystko zastygło i miało tą suchą i zbitą konsystencję (piszę z doświadczenia, bo tak się zakończyło moje pierwsze podejście - mogłam kulki formować, takie miękkie mi to wyszło :D ). Najlepszy jest do tego młynek do kawy, ale mój kielichowy blender też podołał zadaniu :)

      Usuń
  4. Awwwrr domowa chałwa! <3 to musi być pyszne!
    Gratulacje, konkursy to fajna sprawa!

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratuluję kochana! :)
    A chałwa jest wspaniała ,ta domowa ah:)

    OdpowiedzUsuń
  6. kocham chałwę, może kiedyś spróbuję zrobić sama :D Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. domowa chałwa do mnie przemawia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Domowa chałwa , omomom <33333

    OdpowiedzUsuń
  9. Robiłam dokładnie taką samą chałwę tylko dodałam oleju sezamowego ;)
    A owsianka jak zawsze boska :P

    OdpowiedzUsuń
  10. Widzę bliską duszę w pochłanianiu jabłek ;) A opakowania - naprawdę są świetne :]

    OdpowiedzUsuń
  11. Wiedziałam, że domowa chałwa jest prosta do zrobienia, ale dopiero twój "przepis" mnie przekonał do tego. Zrobię na pewno i dam znać, czy faktycznie lepsza od kupnej (chociaż w zasadzie to jestem tego pewna). ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. domowa chałwaa!?
    ja chcęęęę! :D
    uwielbiam chałwę ale o domowej jeszcze nie słyszałam! :(
    koniecznie usze ją zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  13. domową bym zrobiła, tak dla spróbowania, może akurat mi posmakuje :) zresztą tahini lubię.
    o ciekawa współpraca, na pierwszy rzut oka, takie optymistyczne kolory mają te makarony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. plusem tej domowej jest to, że możesz dostosować jej poziom słodkości pod swoje smaki :) i na prawdę jest 100x lepsza niż większość tych, które można spotkać w naszych sklepach.

      Usuń
  14. zrobiłam chałwę, raz. tata dorwał się do niej i zniknęła w ciągu 24h, eh ;)
    gdyby wszystkie opakowania makaronów w sklepach tak wyglądały to... miałabym dużo opakowań makaronu w domu! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cóż, doskonale go rozumiem, bo nie mogłyśmy się z mamą wczoraj od niej oderwać i pół zjadłyśmy od razu :)

      Usuń
  15. Koniecznie trzeba zrobić taką chałwę. Mój tata to smakosz różnych chałw, więc jak zrobię to spytam się go o zdanie i napiszę. Gratuluję zwycięstwa w konkursie! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Gratuluję :) ! Domowa chałwa jestem na tak , fajnie że powiedziałas jak zrobić rzeczywiście nic trudnego :) ! O mniam twoje dzisiejsze sniadanko jak zawsze oblednie dobre , nie mam co do tego zadnych watpliwości <3 ! Grafika opakowan naprawde bardzo fajna :) !

    OdpowiedzUsuń
  17. robiłam domową chałwę :D pycha była, tylko, że ja nie trzymałam jej kilka godzin w lodówce, a kilka minut bo mi się chciało jej jak najszybciej ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, ja część wyjadłam podczas procesu tworzenia, więc byłam tak zasłodzona, że cierpliwie poczekałam te kilka godzin :D

      Usuń
  18. Domowa chałwa? Ale mi ochotę narobiłaś! :D Zwłaszcza w połączeniu z waniliową owsianką musiała być pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  19. Zbliża się weekend, chyba pora wypróbować chałwę ! ;)
    Świetna nazwa firmy :D

    OdpowiedzUsuń
  20. Jaka fajna paczka :D Domowa chałwa? Brzmi interesująco, ta sklepowa mi nie podchodzi. Owsianka jak zawsze pyszniutko :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Widziałam już te makarony, śmieszna nazwa :)

    OdpowiedzUsuń