Jakiś czas temu udało mi się nawiązać współpracę ze sklepem internetowym Emako. Sklep posiada bardzo szeroką gamę produktów, przez co zdecydowanie się na tylko kilka z nich było nie lada wyzwaniem ;) Jednak zdecydowałam się na ceramiczne żaroodporne naczynko do zapiekania oraz okrągłą formę do pieczenia, również ceramiczną. Zamówienie dotarło do mnie ekspresowo, złożyłam je we wtorek wieczorem a już wczoraj w południe zapukał do mnie kurier z paczką. Sama przesyłka była bardzo dokładnie zabezpieczona przed uszkodzeniami, więc podczas zakupów nie musimy się martwić, czy coś złego przydarzy się zamówionym przez nas produktom. Dodatkowym atutem jest to, że robiąc zakupy w Emako, zbieramy punkty, które po czasie możemy wymieniać na wybrane artykuły. Szybki i przemiły kontakt z klientem, to kolejny plus tego sklepu ;)
Do
dzisiejszego śniadania wykorzystałam żaroodporne naczynie do zapiekania, które sprawdziło się świetnie. Pomimo tego, że samego
naczynka nie natłuściłam, owsianka nie przywarła i bez problemu mogłabym
ją wyciągnąć w całości. No
i nie mogłabym przejść obojętnie obok wyglądu samego naczynia! Po
pierwsze jest bardzo wysokiej jakości, co widać na pierwszy rzut oka. Po
drugie ma cudowny kolor, a gradient dodaje mu jeszcze więcej uroku :)
Jest wygodne w użytkowaniu, uchwyty są dobrze wyprofilowane, także nie
powinniśmy się obawiać, że wypadnie nam z rąk. Jego wymiary to 13x20cm :)
#pieczona owsianka wiśniowo - porzeczkowa, podana z owocami, miodem gryczanym oraz jogurtem naturalnym#
Składniki:
6 łyżek płatków owsianych
niecałe pół szklanki mleka (u mnie ryżowe)
3 łyżki gęstego, naturalnego serka homogenizowanego (lub zmielonego twarogu sernikowego)
1 łyżka miodu
owoce w dowolnej ilości (u mnie wiśnie i czerwona porzeczka)
Płatki zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc. Rano dodajemy miód i serek homogenizowany/twaróg i wszystko dokładnie mieszamy. Dorzucamy owoce, przekładamy masę do naczynka/foremki i zapiekamy przez ok 30 minut w 180*C.
Smacznego :)
Owocna wczoraj była wyprawa do ogródka :) Tak patrzę na tą owsiankę i też zachciało mi się ją zapiec :D hehe na razie pozostaje mi chleb zmieniający życie ;p Taka większa wersja owsianki ;p Cudownie prezentuje się to naczynie :) Mam nadzieję, że z formy też będziesz zadowolona :) Widzę, że padł wybór na fioletową :)
OdpowiedzUsuńNawet bardzo owocna :)
UsuńForma niedługo też przejdzie test, przyznaję się, że mam słabość do takich kolorów :D
nie ma nic lepszego od tak pysznej pieczonej owsianki o poranki :) smaki lata! <3
OdpowiedzUsuńAle ślicznie podane ^_^
OdpowiedzUsuńlibellule21.blogspot.com
Ach! Ale Ci zazdroszczę! *.* Wyśmienita owsianka :)
OdpowiedzUsuńowsianka świetna!
OdpowiedzUsuńtak dawno nie robiłam pieczonej :<
naczynko też baardzo mi sie podoba! :)
O tak pieczone owsianki są wspaniałe no i pyszne ;)
OdpowiedzUsuńTwoja cudownie wygląda!
taaak, również lubię tą firmę :) Szybko, sprawnie i porządne kuchenne gadżety mają!
OdpowiedzUsuńPrzepiękna. Tyle :D
OdpowiedzUsuńAle super ;))
OdpowiedzUsuńKurde właśnie takiego naczynia mi brakuje, bo nie mam i nie mogę zapiekać śniadań :(
OdpowiedzUsuńGratuluję współpracy! :)
OdpowiedzUsuńniedawno przekonałam się do wiśni, ale owsianki w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam. muszę nadrobić zaległości :D
OdpowiedzUsuńGartuluję super wspolpracy <3 ! Bardzo bardzo ladne jest to naczynko prawa i ma super rozmiar a w nim juz takie pysznosci <3 !
OdpowiedzUsuńJakie ładne naczynka! Sama właśnie takich szukam, więc może kupię je właśnie w Emako - kto wie :)
OdpowiedzUsuń